Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit BARNICLE BILL TRIO XL
Datum zaterdag 11 april 2015
TijdstipAanvang 21.30 uur

Zaal open 20.30 uur I Toegang €10,-- I Nieuw & Diep

 

 

DRUMLEGENDE JOHN ENGELS 80!

 

Onze oudste nog levende jazzlegende, drummer John Engels wordt op 13 mei a.s. 80 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Uiteraard in de vorm van een uitgebreide jubileumtournee, want de jubilaris is nog vitaal en gretig als een jonge hond. Hij toert dit jaar in verschillende formaties door het land. In Den Helder komt hij op 11 april a.s. met zijn trio “Barnicle Bill XL” naar Windkracht 13. Dit trio bestaat naast Engels uit bassist Mark Haanstra en altsaxofonist Miguel Martinez. In de XL versie van dit trio verschijnen ook trombonist Wolter Wierbos en saxofonist Tineke Postma op het N&D jazzpodium Windkracht 13. Zonder meer een topbezetting.

 

John Engels is al ruim zestig jaar actief in de internationale jazz en heeft alle belangrijke ontwikkelingen actief meegemaakt: van de swing naar de bebop, de hardbop en verder. Hij behoort bij het selecte groepje vaderlandse pioniers van de moderne jazz en maakte als lid van de hotste Hollandse hardbopformatie van de jaren vijftig en zestig, de “Diamond Five” de wilde jaren mee in de roemruchte hoofdstedelijke jazzclub “Sheherazade” aan de Wagenstraat.  Met onnoembaar vele grootheden uit de internationale jazz heeft hij opgetreden. Zo maakte hij ook deel uit van het onvergetelijke kwartet van Chet Baker, met bassist Hein van de Geijn en pianist Harold Danko, dat o.m. door Japan toerde in de jaren 80. John Engels verscheen voor het laatst in Den Helder in 2012 met het trio van pianist Louis van Dijk in Studio 62.

 

Barnicle Bill is een veel spelend trio, waarvan wij bassist Mark Haanstra vooral kennen van zijn samenwerking met Yuri Honing. Miguel Martinez verscheen hier eerder in 2007 met de Amerikaanse organist Dr. Lonnie Smith in Rialto en met het Jazz Orchestra van het Concertgebouw in Studio 62 in 2011. Tineke Postma trad in 2005 voor ons op in Windkracht 13 en is sindsdien uitgegroeid tot een internationaal erkende topper, die m.n. excelleert op de sopraansax.

 

Jazzgenootschap Nieuw & Diep rekent voor dit bijzondere optreden op een volle bak en roept de liefhebbers dan ook op: kom op tijd!

 

Barnicle Bill Trio XL I Zaterdag 11 april 2015 I Aanvang 21:30 uur I Zaal open 20:30 uur I Toegang € 10   

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901