Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit LEZING VOGELWERKGROEP DEN HELDER E.O.
Datum vrijdag 25 januari 2019
TijdstipAanvang 20.00 uur

Pierre van der Wielen I Zaal open 19.30 uur I Toegang €2,00,  €3,00 niet-leden 

 

 

Vogelwerkgroep Den Helder e.o. organiseert op 25 januari 2019 de lezing 'South Pacific Odyssee' door Pierre van der Wielen.

 

Voor zeevogelliefhebbers zijn er twee essentiële reizen, de Atlantic Odyssee en de West Pacific Odyssee. In 2014 wilde Pierre de tweede daarvan aandoen, een boottocht van Nieuw Zeeland naar Japan met onderweg stops op bijzondere eilanden zoals Nieuw Caledonie, de Solomons, de Carolina’s en Bonin. Helaas bleek die trip dat jaar niet op het programma te staan maar was er een alternatieve route die verder oostelijk liep. Dit was een eenmalig experiment dat was gericht op het zien van een aantal extreem bijzondere vogels waarvan er meerdere al tientallen jaren niet meer gezien waren.  Daarnaast was de verwachting dat zij bijzondere zeezoogdieren, mooie koraalriffen, bounty eilandjes en mogelijk zelfs vliegende inktvissen zouden zien. Dat klonk goed…

 

Twee maanden later vond hij zichzelf terug op een boot in Tauranga in Nieuw Zeeland met om hem heen pinguïns, albatrossen en dolfijnen. Een geweldige start van een onbeschrijfelijke reis langs de Kermadec eilanden, Tonga, Fiji, Vanuatu en de Solomons. We gaan tijdens de lezing deze eilanden bekijken, hun natuur, hun landschappen, de mensen en een hoop bijzondere vogels. Helaas is het wel onvermijdelijk dat  voor een deel van deze soorten de Engelse naam wordt gebruikt, ze hebben namelijk vaak geen Nederlandse naam.

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901