Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit KLASSIEK IN DE RONDTE
Datum zondag 4 november 2018

Vrienden van Den Helder - Kaartverkoop op 3 november van 13.00-17.00 uur in Windkracht 13.

 

 

De kaartverkoop voor Klassiek in de Rondte gaat via het formulier dat onderaan de pagina Klassiek in de Rondte op de website staat. 
Vrienden van Den Helder hebben voorrang. Gereserveerde kaarten zijn t/m zaterdag 3 november af te halen bij Windkracht 13.

 

Op zondag 4 november aanstaande wordt de eerste editie georganiseerd van Klassiek in de Rondte. Een initiatief van de Vrienden van Den Helder en Triade, Huis voor de Kunsten. Een volledig nieuw rondje met als rode draad: klassieke muziek voor iedereen. Het idee voor dit rondje heeft in maart 2018 de Cultuurprijs gewonnen van de Gemeente Den Helder. Bedoeld voor mensen die houden van klassieke muziek en mensen die het aandurven om hierdoor verrast te worden!!

 

Tijdens Klassiek in de Rondte wordt muziek gespeeld op vier locaties. Op elke locatie (Cinema Zevenskoop, School 7, De Keykegzaal van Theater de Kampanje en gebouw 66) kan men een half uur van een optreden genieten. Vervolgens gaan de deelnemers aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. Men heeft daar een half uur voor. De locatie waar de route start krijgt men te horen bij betaling. De route kan worden opgehaald bij Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109 te Den Helder op 26, 27 en 28 oktober en 2 en 3 november van 13.00-17.00 uur.  

 

Kaarten kosten €17,50. Voor Vrienden van Den Helder €7,50 (op vertoon van Vriendenpas). GEEN PIN. In verband met het beperkt aantal plaatsen is reserveren gewenst via het aanmeldformulier. Aanvang 13.00 uur. Aanvang voorstellingen: resp. 13.30 - 14.30 - 15.30 en 16.30. Einde ca. 17.00 uur.

 

Klassiek in de Rondte zondag 4 november I Aanvang 13.00 uur I Deelname €17,50; Vrienden van Den Helder: €7,50 I Kaartverkoop: Windkracht 13 (26 en 27 oktober en 2 en 3 november van 13.00-17.00 uur) I Op 4 november is Windkracht 13 gesloten maar kunt U voor vragen terecht in School 7 Uw betaling is Uw garantie voor deelname I Korting alleen voor Vrienden met Vriendenpas

 

Programma

School 7

Mezzosopraan Mylou Mazali 

Mezzosopraan Mylou Mazali is een begrip. Zowel als soliste in diverse nationale en internationale operagezelschappen als met haar eigen gezelschappen OperaLaria en Opera Per Tutti. Inmiddels is Opera per Tutti wereldwijd bekend, een uniek fenomeen waaraan meer dan 300 zangers, diverse pianisten en studenten verbonden zijn (en waren).

Opera is voor velen (nog) onbekend terrein, Mylou neemt u graag mee in de wereld van de opera. Ze weet met haar charismatische presentatie vol passie en voorzien van perfect maatwerk de muziek op luchtige wijze te brengen en zo iedereen te raken. Opera Per Tutti is opera met humor, tekst en uitleg: voor iedereen die zegt geen opera te lusten, maar nooit echt durfde te proeven. En ook de plek is fantastisch: in de mooiste bibliotheek van de wereld!

 

Keykegzaal van Theater de Kampanje

Klassiek onderzoek

Klassieke muziek is voor saaie mensen met grijs haar…….

Klassieke muzikanten kunnen niet improviseren!

Een dirigent in slipjas hoort er voor het beeld bij, maar of hij echt nut heeft….

Bij klassieke muziek denk je toch gauw aan violen. Een saxofoon, accordeon, elektrische gitaar? Nee dat kan echt niet!

 

In dit concert doen de docenten van Triade wetenschappelijk onderzoek naar de vooroordelen rond klassieke muziek. Aan de hand van diverse testen onderzoeken ze deze vooroordelen en toetsen ze of deze waar  zijn of berusten op flauwekul. Een klassiek concert met een komische NOOT.

 

Cinema Zevenskoop

Brass at Sea

Als je denkt aan klassieke muziek denk je niet direct aan een koperensemble. Toch brengt het jonge koperensemble Brass at Sea (bestaan nu 1 jaar) in dit concert diverse klassieke stukken. Herkenbare melodieën komen voorbij van onder andere Bach en Handel. Maar ook een aantal popsongs met een link naar klassieke muziek zijn onderdeel van dit concert. In verhalen krijgt het publiek meer achtergrondinformatie en leuke weetjes over de diverse stukken. In Brass at Sea spelen met name Helderse muzikanten de sterren van de hemel! 

 

Gebouw 66 Willemsoord

Klassiek meets HipHop

Een spetterende afsluiting met dans, zang, dj en klassieke muzikanten. Het is een verrassend slotstuk wat alle ingrediënten bezit van klassiek, semi klassiek en hedendaagse muziek. Omlijst met zang en dans. Twee, zo op het oog, verschillende werelden komen samen. Klassiek meets moderne dansvormen! Dans: Rik’s Bodylanguage en House of Dance. Zang: Gaby de Goede, muzikanten: Triade.

 

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901