Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit AKOESTIEKRACHT - AWKWARD i EN EMIL LANDMAN
Datum zaterdag 14 april 2018
TijdstipAanvang 20.30 uur

Zaal open 20.00 uur I Toegang € 7,50 I Vrienden van DH € 6,00

 

 

Djurre de Haan (32) is geboren in Groningen en maakt muziek onder de naam AWKWARD i. Hij is ook componist van muziek voor films en theater, maar hij is vooral AWKWARD i - de singer-songwriter. In 2009 en 2011 bracht hij twee albums uit op Excelsior Recordings die in binnen- en buitenland positief werden ontvangen. Begin 2018 is zijn derde album Kyd uitgekomen. Een zeer goed ontvangen, gevarieerd album waar de grenzen tussen pop, blues, folk en indie op vervagen, maar waar de krachtige vocalen van Djurre de Haan altijd de richting blijven bepalen. De oud-bassist van Alamo Race Track zal van dit album nieuw werk spelen en komt gewapend enkel met gitaar en stem. 

 

EMIL LANDMAN

 

Foto Ben Houdijk

 

Emil heeft ons al een keer meegenomen op reis tijdens Rondo Musica waar mensen genoten van zijn liedjes. Inmiddels is zijn nieuwe EP, getiteld Vinter een feit. Emil zal ons wederom verrassen en laten genieten.

 

De subtiele gitaarliedjes van Emil Landman met zijn warme en kalme stem, ademen avontuur. Landman staat bekend als een dromer die vaak ongebruikelijke omstandigheden najaagt tijdens het schrijfproces van nieuwe songs. Zijn onstuimige nieuwsgierigheid drukt altijd een unieke stempel op zijn albums. De liedjesschrijver vindt steeds opnieuw frisse invalshoeken om zijn verwondering tot uiting te brengen. Voordat hij zijn vorige plaat ‘An Unexpected View’ opnam, reisde Landman negen weken lang per trein de wereld rond. Het album werd hierdoor vanzelf een verwezenlijking van al die nieuwe perspectieven en ervaringen.

 

Het nieuwe project van songwriter Emil Landman heet Vinter & Sommer, twee EPs opgenomen tijdens twee verschillende seizoenen in het hoge Noorden. Voor de opnames reisde Landman twee keer af naar een afgelegen eiland in Noorwegen.
Voor liefhebbers van Ben Howard, Alexi Murdoch, Fink en Bon Iver.

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901