Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit TEUS NOBEL LIBERTY GROUP
Datum zondag 29 april 2018
TijdstipAanvang 15.00 uur

Zaal open 14.00 uur I Toegang €15,--  Voorverkoop €2,50 korting

 

 

Jazzgenootschap Nieuw & Diep presenteert Teus Nobel Liberty Group op zondag 29 april in Windkracht 13. 


Trompettist Teus Nobel (1982) behoort tot een lichting musici, die jazzmuziek urgent  laat blijven in een tijd waarin ‘echte, op het moment’ gespeelde muziek steeds zeldzamer dreigt te gaan worden.  Hij studeerde met succes af bij het Conservatorium van Rotterdam als leerling van Jarmo Hoogendijk, de grootste musicus, die Den Helder ooit heeft voortgebracht. Met de Rotterdam Ska Jazz Foundation, het Kyteman Orchestra, Caro Emerald en Wicked Jazzsounds toerde hij door heel Europa en ontwikkelde zijn skills als podiumartiest. Hij maakte zoveel indruk dat de befaamde Amerikaanse zanger en pianist Frank McComb, bekend van Branford Marsalis en Buckshot LeFongue(Another Day) hem inlijfde voor een toer en een studio-opname.

 

Nobel heeft al flink wat albums gemaakt met eigen werk met muziek die zich beweegt tussen heerlijk swingende hardbob en ‘dirty electronic jazz’ met invloeden van Flying Lotus tot Miles Davis’ Bitches Brew. Zijn Helderse leermeester Jarmo eerde hij met een prachtige compositie. Teus Nobel is een unieke trompettist, die moeiteloos overschakelt van powerplay tot fluisterzachte lyriek; zeg maar van Freddy Hubbard tot Chet Baker. Hij speelt afwisselend trompet en flügelhorn.

Zijn Liberty Group bestaat uit de zeer talentvolle jonge pianist Alexander van Popta, ook bekend als begeleider van zangeressen Pink Oculus en Ntjam Rosie. Bassist Jeroen Vierdag is in Den Helder vooral bekend en hogelijk gewaardeerd door zijn samenwerking met Anton Goudsmit in de Ploctones en in het trio van Jerome Hol. De Belgische drummer Tuur Moens wordt niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land beschouwd als een van de grootste talenten.                                                                                           

'De toekomst van de jazz is opgestaan' - Jazzism

 

Zondag 29 april 2018 I Zaal open 14.00 uur I Aanvang 15.00 uur I Toegang €15  <23 €10  I Voorverkoop €2,50 korting

RESERVEER KAARTEN

 

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901