Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit JAZZWEEKEND 2018 - THE BIG HORNS
Datum zaterdag 16 juni 2018
TijdstipAanvang 21.30 uur

Rotterdam Ska-jazz Foundation FT. Bosco I Zaal open 20.30 uur I Toegang gratis

 

 

THE BIG HORNS ARE COMING!


The Big Horns Are Coming? Krijgen we een stampede van Buffalo ‘s? Nee hoor, wees gerust, het betreft het optreden van The Rotterdam Ska Jazz Foundation samen met de blazers (the big horns) van Bosco. Na jaren van ‘020’ dominantie door de Mokumse funkateers van The Jig tijdens het Helderse Jazzweekend, is het nu de beurt aan ‘010’, Rotjeknor!

 

En deze heren zijn niet minder funky dan hun Amsterdamse collega’s en mengen bovendien een stevige scheut ska in hun muzikale brouwsel. The Big Horns is een 10-koppig gezelschap, dat overal de spreekwoordelijke pannen van het dak speelt. Het machtige geluid van 6 blazers en de opzwepende groove van de ritmesectie krijgen elk gezelschap aan het swingen. Bij ska denken we natuurlijk aan de legendarische en heerlijke uptempo pré-reggae uit Studio One, Kingston Jamaica, jaren zestig en zeventig. The Skatalites en zo. De muziek, die eind jaren zeventig zo lekker werd opgepikt door het Britse Two Tone-label met bands als de Specials en Madness. De kenners weten dan reeds genoeg.

 

The Big Horns speelden op alle grote festivals in Europa, maar ook lieten zij Oerol en Metropolis swingen. Als je als no nonsens Rotterdammers  (géén woorden maar dansen…) in de über hippe Knitting Factory in New York de voetjes van de vloer krijgt, dan ben je dus niet van gisteren.

 

Zaterdag 16 juni I Windkracht 13 I Zaal open 20.30 uur I Aanvang 21.30 uur I Toegang gratis

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901