Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit GRACHTENCONCERT 2018
Datum zondag 10 juni 2018
TijdstipAanvang 13.00 uur

Evenement van Vrienden van Den Helder I Toegang gratis

 

 

Zondagmiddag  10 juni 2018 organiseert de Stichting "Vrienden van Den Helder" voor de 8e keer het Grachtenconcert.

 
Het grachtenconcert staat garant voor een gezellige familiedag met muziek, hapjes, drankjes, lampionnen en hopelijk het zonnetje. Op de gracht zullen vanaf 13.00 tot ongeveer 19.00 uur zeer gevarieerde optredens plaatsvinden 

 

De line-up voor deze dag zorgt weer voor een aantrekkelijk aanbod voor de muziekliefhebber. Onder het genot van een drankje en een hapje genieten van een groot aantal hoogstandjes.

 

Het grachtenconcert vindt plaats achter galerie Windkracht 13 aan de Keizersgracht.

 

Het zou fantastisch zijn als veel bootjes komen aanmeren om het het concert te komen opluisteren.

 

Mocht het slecht weer worden dan geen nood. Het programma wordt dan naar binnen verplaatst in Windkracht 13. Er zal binnen en buiten catering zijn voor de hongerige muziekliefhebbers.

 

Het Grachtenconcert is gratis te bezoeken. Graag tot ziens op zondag 10 juni 2018!

 

Tijdens dit Grachtenconcert spelen:

 

EUT


 


EUT staat niet voor Ethiopisch Ultramarijn Transport. Waar ze wel voor staan is lak aan compromissen en excuses voor volwassenen om het kind in zich volledig loos te laten gaan. EUT combineert een Zweeds talent voor melodie met een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Brits bravoure. Het maakt Postpop. Het knalt en is catchy. De eerste single 'Dusty Old Me' is net een paar maanden uit en de debuut langspeelplaat wordt begin 2018 verwacht. Kijk uit voor dikke beats en mooie melodieën, catchy popsongs in een dwangbuis over jeugdigheid en volwassen worden.

 

YORICK VAN NORDEN

 

 

Yorick van Norden debuteerde in 2015 als soloartiest op Excelsior Recordings met zijn alom geprezen album ‘Happy Hunting Ground’ en werd kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Na een geslaagde clubtour reisde hij vervolgens samen met Anne Soldaat door het land met hun muziekvoorstelling 'Unsung Heroes' . tourde hij veelvuldig door de Benelux als bandlid van Bent van Looy (ex-Das Pop), speelde hij vijftig shows op de Parade met een uitvoering van Frank Sinatra's Watertown, verzorgde hij de supportact van Neil Young in de Ziggo Dome en trad hij op als muzikaal leider en zanger/gitarist bij twee uiterst succesvolle theatertours over The Beach Boys en The Summer of Love in samenwerking met Leo Blokhuis. Verder schuift Yorick regelmatig aan als popmuziekkenner bij diverse radio- en televisieprogramma's in de lage landen. Later in 2018 verschijnt zijn tweede soloalbum op Excelsior Recordings. Live maakt Yorick zijn opwachting met Maarten Kooijman (Johan), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond (Dandelion) en Wouter Tol (Dandelion)."

 

THE HOWLIN'Die indrukwekkend mooie stem van Joel Garthe, dat is er een uit duizenden! Perfect voor de sound van The Howlin', die soul, blues en indie combineert tot een geheel eigen sound, overgoten met een flinke dosis rauwe verleiding. The Howlin’ wordt veel vergeleken met artiesten als Rag ‘n Bone Man, The Black Keys en Jamie Lidell. De eerste EP ‘This Road’ (gemixed door Grammy Award winning producer Russell Elevado) verscheen in 2017 en kreeg veel goede reacties. In 2018 verschijnt er veel nieuwe muziek en tourt The Howlin’ door het land samen met Avi On Fire.

 

HIGH PRESSURE


 

De Helderse band High Pressure, nu als negen-mans formatie speelt covers. Zij hebben zich speciaal voor het Grachtenconcert toegelegd op nummers van De Dijk

 

DJ MR.RIGTER EN DJ ERIK HOUWELINGDJ's Erik Houweling en Richard Boerrigter zullen tijdens de wisselpauzes fijne festivalmuziek draaien.  

 


Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901