Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit ARTVARK & NTJAM ROSIE
Datum zondag 25 maart 2018
TijdstipAanvang 15.00 uur

Zaal open 14.00 uur I Toegang €15,00 I Voorverkoop €12,50

 

Homelands

 

Artvark & Ntjam Rosie Is een samenwerkingsproject van Artvark Saxophone Quartet en de Kameroens/Nederlandse jazzzangeres Ntjam Rosie.

 

Voor ‘Homelands’ werd geheel nieuwe muziek en tekst geschreven. Bronnen van inspiratie zijn aan de ene kant de traditionele muziek uit Ntjam’s geboorteland Kameroen (ook meer recente muziek van b.v. Manu Dibango en Richard Bona, beiden Kameroenees) en verdere muziek uit West en Zuid Afrika. Aan de andere kant zal Ntjam’s Afro Europese blend van soul, jazz, gospel en wereldmuziek die ze nu maakt vanuit NL, tevens een inspiratie zijn. 

 

Artvark gaat hierbij radicaler dan ooit door op de weg die het enkele jaren geleden is ingeslagen: op zoek naar alternatieve manieren om de sax te bespelen en te laten klinken, onorthodoxe geluiden als basis van een compositie. Naast het hele palet aan ‘gewone’ akoestische kleuren duiken de vier heren voor ‘Homelands’ diep in elektronica en effecten, onder andere om de voor dit project gewenste grooves neer te kunnen zetten: alles live gespeeld, geen backing ‘tapes’. Artvark wil vervreemdende klanken gebruiken om een natuurlijk gevoel op te roepen.

 

De rol van Ntjam zal divers zijn. Ze zal het 5e instrument bij het kwartet zijn, teksten voordragen (‘spoken word’), al dan niet begeleid zingen, aan stempercussie doen, duo’s/trio’s vormen met saxen, het kwartet begeleiden, af en toe met gitaar. Naast Engelse zal Ntjam ook Franse teksten brengen, één van de officiële landstalen van Kameroen, en zingen in het Bulu, haar moedertaal.

 

Artvark wordt uitgedaagd muzikaal de stap te maken richting afro, soul&funk en wereldmuziek, met behoud van de identiteit en originaliteit die het jazzkwartet kenmerkt. Improvisatie en harmonische diepgang blijven naast vette groove de boventoon voeren. We gaan op zoek naar universele roots, waarbij originaliteit en zeggingskracht sleutelwoorden zijn.


Zondag 25 maart 2018 I Aanvang: 15:00 uur I zaal open: 14:00 uur; entree: € 15  <23jr: € 10 , Voorverkoop €2,50 korting

DIT IS EEN LUISTERCONCERT 

 

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901