Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit TELSTAR / SIXTIES FEEST
Datum zaterdag 26 oktober 2019
TijdstipAanvang 20.00 uur

Toegang gratis I M.m.v. Klittuband, De bende van Hoss , High Pressure en The Lightnings. 

 

 

De insteek van het Telstar Sixties feest is een gezellige avond in de sfeer van de zestiger jaren. Die missie slaagt ieder jaar weer.

Op het podium van het traditionele Helderse Telstar/ Sixties feest staan vier Helderse bands die allen muziek uit de zestiger jaren laten horen. Iedere band speelt ongeveer drie kwartier, daarna wordt gedurende vijftien minuten het podium omgebouwd voor de volgende band’’  Nog steeds is de toegang voor iedereen gratis.

 

"Ook dit jaar rekent de organisatie op een grote toestroom van publiek. Niet alleen 60-plussers’’, stelt de organisator Hans Kokernoot. We verwachten een mix van jong en oud. Er zijn ook jongelui die door hun ouders met deze muziek zijn opgegroeid. Je staat er versteld van hoeveel jongeren tegenwoordig al die hits uit de zestiger jaren meezingen.  

 

The Lightnings


Tot één van de groepen uit de ‘sixties’ die in vrijwel ongewijzigde bezetting nog steeds optreden mogen we ‘The Lightnings’  rekenen. Al vele jaren is deze band een vaste waarde op het jaarlijkse ‘Back to the Sixties’ feest. De band werd bekend met hun vertolking van de nummers van Cliff Richard en The Shadows, niet in de laatste plaats door de treffende sound van de vocals en gitaren. Deze muziek vormt nog steeds de hoofdmoot van het repertoire, daarnaast uitgebreid met andere stukken uit die roemruchte muziekperiode.

 

 

De Bende Van Hoss trad eerder voor het voetlicht als Ponderosa, maar heeft nu met een andere bassist en drummer ook een andere naam. De band is opgericht door gitarist Cor ‘Hoss’ de Boer en orgelman Gerard Hoekmeijer(ook zang). Deze instrumenten bepalen het geluid van de band. Samen met de vernieuwde ritmesectie van Wolf Kammer(basgitaar/zang) en drummer Fred Weerman spelen ze een lekker swingende selectie van bekende en minder bekende krakers uit de ‘klassieke’ blues- en R&B- catalogus met hier en daar een snufje jazz. Sinds de bluesboom van de vroege jaren zestig, toen blanke jongens en meisjes de zwarte roots van de R&R ontdekten, is deze stijl niet meer weg te denken van de podia waar ook ter wereld. De bendeleden hebben allen een muzikale achtergrond, die voor de meesten ontstond in de sixties en hebben in talloze Helderse formaties gespeeld. Een paar namen: Fair Pollution, Pinquin, Shadow Play, Bunsj, Rewinders, Generation, Barefootin’.De Bende Van Hoss is er klaar voor om de lokale podia weer eens ouderwets onveilig te maken met  behulp van gierend gitaar, scheurend orgel en gemene grooves.                                                                                                                      

 

High Pressure


De band High Pressure heeft zich voor deze avond gestort op pareltjes uit de Sixties.

 

 

De KlittUband behoeft weinig introductie. Een optreden van KlittUband staat in het teken van muzikaal plezier: rock, blues, funk: alle mogelijke stijlen komen voorbij.

Met leading lady, de Texelse zangeres Belinda gaat het dak er weer af.

Het spelplezier en de passie spatten er altijd van af.

 

Kortom een avond die je niet mag missen.

 

Zaterdag 26 oktober I Zaal open 19.30 uur I Aanvang 20.00 uur I Toegang gratis

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901