Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit JUTTER JAZZ FEST 2019
Datum zondag 22 september 2019
TijdstipAanvang 14.00 uur

NIEUW & DIEP. Jazzfestival met 2 concerten I Zaal open 13.30 uur I Passe Partout zondag €17,50 Voorverkoop Windkracht 13 €15,-- I Toegangs-polsbandjes zijn af te halen op 13/14/15 en 20 september van 14.00-17.00 uur. Reserveren kan via de website van Windkracht 13.

 

 

PROGRAMMA:

 

Zaterdag

17.00 uur     The Ghost, The King & I (2 sets)  met Vincent Koning.

20.00 uur     JEFF  (1 set)  met Tommie Sjef Koenen.

22.00 uur     Gumbeaux (2 sets)  met Coos Zwagerman.

DJ's             Quint & Remco vanaf 16:00 uur, tussen de acts en afterparty. 

Antilliaans buffet voor de hongerige muziekliefhebber. 

 

Zondag

14:00 uur      Bart van Gemert Kwintet (1 set)

15:30 uur      Tim Langedijk Kwartet     (2 sets)

 

Geluidstechniek beide dagen: Daniël van Amersfoort

Foto en film: Jowan Zoutendijk

Meer informatie over de optredens op zondag:

Foto Bart van Gemert
 

Bart van Gemert Kwintet: Bart en Thijs van Gemert afkomstig uit Den Helder/Slootdorp, telgen van bandleider Frank van Gemert van Bigband Frankie Goes To…, zijn vorig jaar met succes afgestudeerd bij het conservatorium van Utrecht en zijn beiden bezig met het opbouwen van een eigen muzikale carrière. Bart heeft slagwerk en compositie gestudeerd en Thijs contrabas. Bart van Gemert is bezig met eigen composities in de modern klassieke sfeer. Met zijn kwintet begeeft hij zich in de sferen van wat men nu bijvoorbeeld ook bij North Sea Jazz Festival ‘modern creative’ noemt. Eigentijdse jazz, zoals die door nieuwe generaties in Europa en de VS gebracht wordt met een open oog naar andere stromingen in de muziek. Het Bart van Gemert Kwintet bestaat uit: Bart van Gemert(drums); Thijs van Gemert(contrabas); Ruben Drenth(trompet); Thijs de Klijn(gitaar) en Hidde Smedinga

(piano).

 

Foto Tim Langedijk Trio

Tim Langedijk Kwartet: gitarist Tim Langedijk, afkomstig uit ’t Zand, is al jaren een gewaardeerd musicus, die een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld en bovendien een sterke hand van componeren. In zijn gitaarstijl kunnen de liefhebbers invloeden ontdekken variërend van Chet Atkins via Bill Frisell tot Pat Metheny. Hij verscheen hier eerder met zijn trio met drummeester Hans van Oosterhout en bassist en componist Udo Pannekeet, die een bijzondere 6-snarige basgitaar bespeelt. Helaas is Hans van Oosterhout wegens ziekte uitgeschakeld en neemt Langedijk nu een kwartet mee met Udo PannekeetMarcel Serierse op drums en Tom Beek op tenorsax. Tim Langedijk maakte in 2012 grote indruk met zijn trio met eigen composities, die zorgvuldig werden opgebouwd in sferische lagen geluid en veelal eindigden in polyritmische jazzrock climaxen.  Alles gespeeld met een prachtige beheersing. Dat zal nu niet anders zijn.


Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901