Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit JASPER VAN 'T HOF QUARTET AFGELAST
Datum zondag 31 maart 2019
TijdstipAanvang 15.00 uur

NIEUW&DIEP I Zaal open 14.00 uur I Toegang €15,--  Voorverkoop €12,50 


Foto Peter Eleveld

 

CONCERT AFGELAST

 

Pianist Jasper van ’t Hof kan op 31 maart niet optreden in Windkracht 13. Hij wordt vlak voor dit concert geopereerd. Nieuw & Diep wenst hem beterschap en beraad zich over een mogelijke alternatieve datum en mogelijk een vervangende act . Daarover zullen wij dan een nieuw persbericht doen laten uitgaan.

 

Jazzgenootschap Nieuw & Diep presenteert op 31 maart 2019 vol trots de winnaar van de Boy Edgar Prijs 2018, Jasper van ’t Hof, die met zijn ¼ Tet een bijzonder optreden zal verzorgen in Windkracht 13.

 

Pianist Jasper van ’t Hof (Enschede, 1947) is vooral populair in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, waar hij al decennialang voor volle zalen optreedt.
Van ’t Hof is nog een echte autodidact, wat zeldzaam is tegenwoordig. Hij heeft het pianospelen zichzelf aangeleerd en maakte al vroeg in de jaren zeventig van de vorige eeuw naam als bespeler van elektrische piano’s en synthesizers in de toen zeer populaire jazzrock. Hij wordt hierbij gezien als de architect van een meer Europese vorm van elektrische jazz, die zich van de Amerikaanse fusion onderscheidde door meer nadruk op muzikaal avontuur en minder op virtuositeit alleen. Daaraan heeft hij ook zijn bijnaam te danken: de Europese Joe Zawinul (die trouwens een Oostenrijker was). Hij richtte met drummer Pierre Courbois ‘Association P.C.’ op die jarenlang veel gevraagd was in heel Europa. Hij speelde met vele internationale jazzgrootheden als Archie Shepp, Charly Mariano, Bob Malach en Ernie Watts. In 1974 vormde hij met de Amerikaanse saxofonist Charly Mariano en de Belgische gitaargrootmeester Philip Catherine de succesvolle jazzrockband ‘Pork Pie’.                                                         


In de jaren tachtig ging hij naar Afrika op zoek naar nieuwe muzikale wegen en ontdekte daar de nu wereldvermaarde zangeres Angelique Kidjo, waarmee hij de wereldband ‘Pili Pili’ stichtte, wat een instituut is geworden van de wereldmuziek. ‘Pili Pili’ bestaat nog steeds een is zeer populair in Duitsland en Frankrijk.

 

Jasper van ’t Hof beheerst een heel breed muzikaal spectrum: bebop, freejazz, groovejazz, jazzrock, fusion en pop. Nu speelt hij weer in Nederland met zijn meer akoestische ¼ Tet, dat bestaat uit Dick de Graaf (tenorsax), Stefan Lievestro (contrabas) en Jamie Peet (drums). Allemaal topkrachten op hun gebied. Met dit ‘1/4 Tet’ maakte hij in 2016 het sterke album ‘No Hard Shoulder’.

 

Jasper van ’t Hof kan gerekend worden tot de absolute top van de Europese jazz en is een vernieuwer pur sang: altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Hij bracht niet minder dan 78 albums uit en schreef ruim 500 composities en het is dan ook niet meer dan terecht dat hij nu de Boy Edgar Prijs heeft gekregen.

 

Het is de eerste keer dat deze ‘pianoreus’ in Den Helder voor het voetlicht treedt. Dit concert is dan ook een must voor elke oprechte jazzcat en muzikale fijnproever!

 

Zondag 31 maart 2019 I aanvang 15:00 uur; zaal open 14:30 uurI entree € 15; voorverkoop  € 12:50, jongeren tot 23jr € 10 

 

RESERVEER KAARTEN 


Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901