Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit STICHTINGSDAG KLITTUBAND
Datum maandag 22 april 2019
TijdstipAanvang 14.30 uur

Jaarlijks feest op 2e Paasdag I Zaal open 14.00 uur I Toegang gratis

 

 

De Helderse rockformatie KlittUband bestaat bijna 20 jaar. Daarom krijgt de traditionele jaarlijkse stichtingsmiddag een extra feestelijk tintje in de vorm van een reünie. Alle muzikanten, die ooit bij of met de Klitters hebben gespeeld, komen dan het podium van Windkracht 13 beklimmen om op daverende wijze de Paashaas uit te zwaaien.

 

Er is door de Klitt-directie een prachtig, gevarieerd programma opgezet, waardoor de hele middag door het publiek kan genieten van veel verschillend samengestelde formaties, die een breed palet aan muzikale stijlen ten gehore zullen brengen: uiteraard rock en blues, maar ook zijn er uitstapjes naar de soul en de funk en een snuifje groovy jazz. Het tableau de la troupe: de allereerste KlittUband met oerleden Joop Sijberden, Erwin Steenkist, Wiebo Bruinsma, Hans van Beekum en Ed Bijpost, met als speciale gast Crossfire drummer Peter Sinke, een van de langst spelende rockers van Den Helder. Verder zijn er optredens van zangeres Ariënne Blokdijk, Cees van den Berg, Frans Lewakebessy, Rudy Wattimena, gitaarbeul Mike de Wit, toetsenvirtuoos Marcel Faas, popjutter Danny van Tiggelen, bassist Erwin Meesters, podiumbeest met sax Peter de Vries, de jonge gitarist Merijn Bakker en drumveteraan Jan Helder. En natuurlijk de laatste incarnatie van de KlittUband met zangeres Belinda van Diesen en zanger (en bluesharpspeler) Michel Blaauboer, beiden van Texel, drummer Peter Koole en organist Gerard Hoekmeijer. 

 

Deze finefleur van de Helderse popscene zal Windkracht 13 als nooit te voren beproeven, hopelijk is de fundering van het pand sterk genoeg, maar vast staat dat het dak er af zal gaan.

 

Reünie KlittUband I Windkracht 13 I 2e Paasdag 22 april 2019 I Aanvang 14:30 uur I entree gratis     

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901