Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit OPENING EXPOSITIE
Datum zondag 24 maart 2019
TijdstipAanvang 15.00 uur

Expositie van 24 maart t/m 19 mei 2019 I Daniek Dijkstra en Krin Rinsema

 

 

Daniek Dijkstra (1991) is afgestudeerd met een Bachelor of Design in Fotografie aan de HKU, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2015 en een Bachelor of Fashion aan de Akademie Vogue in 2018 (gespecialiseerd in dessin design).

 

Zij creëert een eigen beeldtaal met haar illusoire en fantasierijke beelden gebaseerd op volksverhalen en barok- en renaissanceportretten. In de serie “Midland tales” maakt ze laag voor laag beelden met ‘found footage’ en foto’s uit haar eigen jeugd. Zo plaatst ze zichzelf in haar eigen fantasiewereld, iedere keer in een andere gedaante, alsof het maskers zijn. 

 

Daniek: 'Fantasie en volksverhalen vormen een terugkerende inspiratie in mijn werk. Laag voor laag maak ik afbeeldingen van found footage en verschillende media en mijn eigen foto's om kijkers een portal te bieden in een parallel universum. Emoties uit de echte wereld zoals angst, angst, verduistering, maar ook geluk zijn mijn uitgangspunt om een ​​nieuw oeuvre te creëren. Ik maak de grens tussen droom en nachtmerrie mijn speelplaats in het opbouwen van een verhaal dat in de geest van de kijker moet worden samengebracht.'

 

Krin Rinsema

 


 

Krin Rinsema (1947) woont en werkt op het voormalige eiland Wieringen. Haar etsen, tekeningen en schilderijen tonen voorstellingen waarin de hoofdrol is weggelegd voor de menselijke gestalte en soms een hond. Ze weet in elk werk de kwetsbaarheid te vangen. De grafische en schilderkunstige uitdrukkingsvormen in haar werk benut zij om eigen ervaringen en gevoelens te spiegelen. In het werk van Krin Rinsema zie je de waarneming van gelaatsuitdrukking en lijfelijke expressie van anderen. Extremen gaat zij niet uit de weg. Zij zet krachtige middelen in om de beoogde uitdrukking te bereiken en experimenteert met grafische technieken, wijkt bewust af van de voorgeschreven werkwijzen, mengt diep- en hoogdruk procedé´s en laat splinterend hout en gekraste platen effectief hun werk doen.

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901