Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit LEZING DE EENDRAGT: ' EN TOEN GING HET LICHT AAN..'
Datum vrijdag 27 oktober 2017
TijdstipAanvang 20.00 uur

Zaal open 19.30 uur I Toegang gratis I Soledad van Eijk 

 

 

Tijdens deze lezing en interactieve sessie worden de resultaten met u gedeeld over een toekomstverkenning naar energie. In het klimaatakkoord van Parijs hebben vele landen waaronder ook Nederland zich gecommitteerd aan het voorkomen van verdere opwarming van de aarde. Het energiesysteem in voor bijna driekwart verantwoordelijk voor de uitstoot van broeikasgassen. Er is dus verandering nodig! 

 

In de studie zijn er vanuit verschillende scenario’s in 2050 gekeken naar de transitiepaden en welke acties er nu nodig zijn om in 2050 een emissievrij  energie systeem te hebben. Aan de hand van voorbeelden gaan we dieper in op de resultaten van het rapport en daarnaast zijn er prikkelende stellingen om te zien welk energiesysteem in 2050 u wel ziet zitten. Dit is niet alleen een luistersessie er is ruimte om deel te nemen aan de discussie en van gedachte te wisselen met de spreekster. 

Over  Soledad van Eijk 

Al sinds haar  afstuderen als chemisch analist is zij betrokken geweest bij onderzoek op het gebied van duurzame energie. Deze werkzaamheden waren zeer divers zoals onderzoek op het gebied van zonnecellen, de productie van waterstof en afvangen van CO2 en  het adviseren over het onderhoud voor wind op zee.

In 2016 begonnen aan een project bij STT – Stichting Toekomstbeeld der Techniek - over de toekomst van ons energiesysteem. In deze studie wordt er gekeken naar de ontwikkelingen van technologieën en het doorvoeren van een emissievrij energiesysteem en de impact hiervan op onze samenleving. Nu dit project is afgerond met een mooie publicatie is het tijd voor een volgende uitdaging.

Vanaf oktober 2017 gaat zij bij ECN – Energieonderzoek Centrum Nederland –  zich inzetten om het onderzoek naar de markt te brengen. Voor de energietransitie is veel innovatie nodig en na veel onderzoek zijn vele technologieën klaar om getest te worden in de praktijk. 

 


Deze lezing is voor leden en niet leden gratis toegankelijk

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901