Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit TELSTAR / SIXTIES FEEST
Datum zaterdag 25 november 2017
TijdstipAanvang 20.00 uur

Diverse bands I  Zaal open 19.30 uur I Toegang gratis I  M.m.v. KlittUband, Ponderosa, High Pressure en The Lightnings

 

 

Het gratis toegankelijke Telstar / Sixties feest begint om 20.00 uur en wordt dit jaar voor het eerst gehouden in Windkracht 13 tegenover Willemsoord.
De insteek is een gezellige avond in de sfeer van de zestiger jaren. Die missie slaagt ieder jaar weer. Op het podium van het traditionele Helderse Telstar/ Sixties feest staan vier Helderse bands die allen muziek uit de zestiger jaren laten horen. Iedere band speelt ongeveer drie kwartier, daarna wordt gedurende vijftien minuten het podium omgebouwd voor de volgende band’’  Nog steeds is de toegang voor iedereen gratis.
"Ook dit jaar rekent de organisatie op een grote toestroom van publiek.Niet alleen 60-plussers’’, stelt de organisator Hans Kokernoot. We verwachten een mix van jong en oud. Er zijn ook jongelui die door hun ouders met deze muziek zijn opgegroeid. Je staat er versteld van hoeveel jongeren tegenwoordig al die hits uit de zestiger jaren meezingen.   

 

THE LIGHTNINGS


Tot één van de groepen uit de ‘sixties’ die in vrijwel ongewijzigde bezetting nog steeds optreden mogen we ‘The Lightnings’  rekenen. Al vele jaren is deze band een vaste waarde op het jaarlijkse ‘Back to the Sixties’ feest, dit jaar gehouden in Windkracht 13

 

De band werd bekend met hun vertolking van de nummers van Cliff Richard en The Shadows, niet in de laatste plaats door de treffende sound van de vocals en gitaren. Deze muziek vormt nog steeds de hoofdmoot van het repertoire, daarnaast uitgebreid met andere stukken uit die roemruchte muziekperiode.
‘The Lightnings’ mogen zich steeds verheugen in de komst van een enthousiast publiek dat op de klanken van deze band ook weer teruggevoerd wordt naar hun eigen muziek beleving uit die tijd. Voor liefhebbers van 'Move it', 'Dynamite' en ballads als 'Constantly', 'Visions' en de Shadows-sound in 'Apache' en 'Kontiki' is Windkracht 13 op 25 november dus 'the place to be'!

 

Foto:Staand v.l.n.r. Jack Beneker (zang,gitaar), Cees Hendriks (sologitaar), Rob Koningstein (slaggitaar)  Zittend v.l.n.r. Danny Koningstein (drums), John Parisius (basgitaar)

 

 

PONDEROSA


 

Ponderosa is nog niet zo lang geleden opgericht door gitarist Cor ‘Hoss’ de Boer en orgelman Gerard Hoekmeijer. Gewoon lekker rocken en bluesen was het motto. Ze vonden in drummer Wollows een geestverwant. De functie van bassist is nog vacant, maar wordt voor dit sixties feest ingevuld door Piet Schaatsenberg. Deze laatste plukt al sinds de jaren zestig aan de lage snaren en speelde in veel bands, waarvan we er maar een paar benoemen: The Mystery Stones en CarryOn.
Wollows is van een jongere generatie en speelde (en speelt) in Absconded, Grow A Chin en Bark. Hij is een echte muzikale veelvraat, een echte liefhebber, want hij gaat geen genre uit de weg: punk, hardcore, folk, rock en blues.
Hoss de Boer kreeg zijn bijnaam door het spelen van de tune van de in de sixties populaire westernserie Bonanza. Hij speelde o.a. in The Mystery Stones, Fair Pollution en Pinquin.
Gerard Hoekmeijer begon in de vroege jaren zestig in de band Stand By en later Shadowplay en The Rewinders. De jaren zestig zijn natuurlijk een goudmijn voor rockers en de mannen van Ponderosa hebben hieruit een mooie klomp gehakt van glimmend materiaal. Omdat tijdens veel sixties avonden vaak dezelfde krakers te beluisteren zijn, speelt de band een lekkere set van wat minder bekende deunen, die er bij het publiek beslist in zullen gaan als koek. Blues en rock is de basis, maar verder gaat deze band geen stijl uit de weg, zeg maar…..van Mel Tormé tot Doris Day.  

 

HIGH PRESSURE 

 


De band High Pressure bestaat al 17 jaar. Ooit begonnen als 5-mans formatie. Inmiddels uitgegroeid tot 9 mans/vrouw band met een stevige blazerssectie.
Het repertoire bestaat uit pop/rock/ballads vanaf de jaren 60 tot heden. Voor de sixties hebben zij een leuke set samengesteld. Nummers van o.a. The Stones, Small Faces, Doobie Brothers, The Kinks, Garry Rafferty komen aan bod. Het beloofd weer een feest der herkenning te worden.
De band bestaat uit: Manon Lina – keys/zang, Leo Ellen – gitaar/zang, Kees Kalsbeek – sologitaar, Sjef Verhoogt – slaggitaar, André van Groesen – basgitaar, Joop Sijberden – drums, Humphrey Busker – saxofoon/zang, René Rietveld – saxofoon/zang en David Frea – trompet/zang 

 

KLITTUBAND

 

De KlittUband behoeft weinig introductie. Befaamd is de Stichtingsdag op 2e Paasdag in Windkracht 13. Tijdens deze dag speelt de band in wisselende bezetting met al hun 'Friends'. Een optreden van KlittUband staat in het teken van muzikaal plezier: rock, blues, funk: alle mogelijke stijlen komen voorbij. Het spelplezier en de passie spatten er altijd van af.

De KlittUband speelt op deze avond met:
Michel Blaauboer (zang/bluesharp), Erwin Steenkist (basgitaar), Wiebo Bruinsma (gitaar/zang), Peter Koole (drums/zang) en Gerard Hoekmeijer (keys/zang).

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901