Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit JERÔME HOL TRIO
Datum zondag 22 oktober 2017
TijdstipAanvang 15.00 uur

Zaal open 14.00 uur I Toegang €15,00 I Voorverkoop €12,50

 

 

JERÔME HOL TRIO  - JAZZGENOOTSCHAP NIEUW&DIEP

 

Op zondag 22 oktober a.s. presenteert jazzgenootschap Nieuw & Diep het Jerome Hol Trio in Windkracht 13. Dit trio wordt door kenners beschouwd als het ‘heetste gitaartrio van dit moment’. Een ‘powertrio 3.0’, de eigentijdse versie van de vrije, improviserende rocksound van bands als Cream en The Jimi Hendrix Experience uit de jaren zestig.

 

Op deze zondagmiddag kunt u getuige zijn van een explosie van stevig gitaarvuurwerk, maar wel met de subtiliteit en de virtuositeit van de jazz. Jerome Hol was al vroeg in de ban van rockgitaristen als Jimi Hendrix en Jimmy Page, maar kwam op het Rotterdamse conservatorium ook in aanraking met jazz. Hij studeerde in New York bij o.m. Wayne Krantz en ontwikkelde zo een eigen unieke stijl, waarin hij harde rock combineert met de warmte van de blues en de verfijning van de jazz. Een jazz rock fusion dus, net zoals de befaamde John Scofield, maar Jerome Hol doet het allemaal in een vloeiender stijl, met het karakteristieke geluid van zijn Fender Stratocaster. Het Jerome Hol Trio heeft onlangs een nieuw album uitgebracht onder de titel “Sneak Peek”, met daarop louter eigen composities. Jerome Hol speelde al eerder in Den Helder. Zo maakte hij al veel indruk met de band Cry Baby! en als gitarist van de Hans Dulfer Band. Zijn Trio bestaat uit drummer Cyril Directie en bassist Jeroen Vierdag.Cyril Directie is ook geen onbekende hier, want hij speelde met zowel Hans en Candy Dulfer. Verder vinden we Kane, Ruth Jacott en Postmen op zijn cv. Hij is een ‘muzikale allesvreter’; muziek is goed als er met passie gespeeld wordt, vind hij. Als drummer is hij vooral beïnvloed door Art Blakey en Stewart Copeland(The Police)..Ook Jeroen Vierdag stond al vaker op de Helderse podia, veelal met gitarist Anton Goudsmit en The Ploctones en excelleert zowel op contrabas en basgitaar. In dit powertrio zijn zij meer dan begeleiders, maar vormen samen met de gitarist een compacte drie-eenheid, die van elk optreden een spannend muzikaal avontuur maakt.                                                                                                                                                         

Nieuw & Diep vermoedt dat het optreden van het Jerome Hol Trio wel eens het hoogtepunt van het muzikale jaar kan worden!

 

Zondag 22 oktober 2017 I Zaal open 14.00 uur I Aanvang 15.00 uur I Toegang €15,00, <23 jr €10,00, Voorverkoop €2,50 korting

Vrienden van Den Helder €12,50

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901