Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit LEZING EENDRAGT: URBAN EARTHSHIP & TINY HOUSES
Datum vrijdag 21 april 2017
TijdstipAanvang 20.00 uur

Spreker Cees Hiemstra I Zaal open 19.30 uur I Toegang gratis

 

 

Lezing Urban Earthship en Tiny houses

 

Al enige jaren verzorgt windmolenvereniging de Eendragt een voorjaarslezing over milieu en duurzaamheid. Dit keer is het onderwerp  Earthship en Tiny houses.

 

De spreker voor deze avond is Cees Hiemstra één van de initiatiefnemers van het Earthship. Cees Hiemstra zegt daar zelf over: “Het Urban Earthship is in de eerste plaats een experiment. Binnen 10 jaar zal het mogelijk zijn om in een stedelijke omgeving een duurzaam huis te bouwen dat compleet zelfvoorzienend is.
Waarom zou je daar dan al niet nu mee beginnen”?  
Het tweede gedeelte van de lezing gaat over Tiny houses movement. De naam verklapt het al een beetje: Een Tiny house is een klein huisje. Maar het is veel meer dan dat. Het is een duurzaam gebouwd huis dat zich onderscheidt door een slimme indeling. De aanhangers van deze woonvorm, geloven in drie dingen. Een eenvoudig leven, milieubewustheid en vrijheid. Niet meer achterna gezeten worden door hoge vaste lasten, maar terug naar de basis. Meer dan 24 m2 heb je hiervoor niet nodig. Veel Tiny houses staan op wielen. Dit maakt u mobiel en niet gebonden aan één woonplek.  Aansluitend op Tiny houses volgt een open discussie over (actuele) onderwerpen.

 

De lezing wordt gehouden op 21 april 2017 in Galerie Windkracht 13 Weststraat 107-109 1781 BZ Den Helder. Zaal open om 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur.

 

De lezing is voor leden en niet leden. Heeft u vrienden, familie die interesse hebben in dit onderwerp breng ze mee. De toegang is gratis.

 

 

Meer informatie  op de website van Windmolenvereniging De Eendragt

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901