Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit LA MANOUCHE
Datum zondag 19 maart 2017
TijdstipAanvang 15.00 uur

Zaal open 14.30 uur I Toegang € 12,50 I Vrienden van Den Helder € 10,--

 


 

La Manouche brengt een concertprogramma op de planken dat doorspekt is met hartverscheurende liederen uit de Roma- en Sinti cultuur. Met warme gitaarklanken en temperamentvolle zang wordt de luisteraar meegevoerd met de zigeunerkaravaan. Tijdens het concert waant men zich aan het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche.  

 

In 2012 is deze groep opgenomen in een boekwerk en verzamel CD ‘Gypsy Voices songs from the Romani soul’. Het is een mondiale uitgave samengesteld door de Amerikaanse muziekjournalist Donald Cohen. In dit boek staan prominente figuren zoals Esma Redzepova en Saban Bajramovic. La Manouche staat als enige groep uit Nederland ook in dit album vermeld.

 

Het repertoire is een melange van gipsyswing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca. Het geluid van La Manouche kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van de twee gitaren, de melodische fraseringen van klarinettist Roelof Posthumus, en de schilderachtige stem van Mouché Palts: als geen ander kan hij het hart van de luisteraar beroeren. Het publiek wordt ook getrakteerd op virtuoos snarenwerk van Manito. Zijn naam is een verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’.

 

 

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901