Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit RONDO MUSICA
Datum zondag 1 oktober 2017
TijdstipAanvang 13.00 uur

Evenement van Vrienden van Den Helder I Aanvang 13.00 uur I Kaarten €17,50

 

 

Op zondag 1 oktober 2017 is het weer zo ver Rondo Musica, een initiatief van de Stichting Vrienden van Den Helder, die komend jaar voor de 10e keer dit rondje organiseert.

 

Tijdens Rondo Musica wordt muziek gespeeld op diverse locaties. Zowel de muziek als de locaties zijn met zorg uitgekozen.Op elke locatie kan men een half uur van een optreden genieten. Vervolgens gaat men aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. Men heeft daar een half uur voor.

 

Er zijn totaal 4 locaties die allemaal worden aangedaan. De locatie waar Uw route start krijgt men te horen bij betaling. De route kan worden opgehaald bij Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109 te Den Helder tijdens de openingstijden. 

 

Nadat alle optredens zijn bezocht kan men teruggaan naar Windkracht 13 waar men samen met alle deelnemende muzikanten een hapje mee kan eten van het buffet. Hiervoor moet U wel reserveren! Het buffet kost € 12,50 incl. toetje.

 

Deelname € 17,50. /  €7,50 voor Vrienden van Den Helder. In verband met het beperkte aantal plaatsen is reserveren gewenst via het aanmeldformulier onderaan de pagina RONDO MUSICA op de website van Vrienden van Den Helder. Vrienden hebben voorrang tot 21 september. Hierna kan iedereen kaarten kopen.

 

Aanvang 13.00 uur - Aanvang voorstellingen: resp. 13.30 – 14.30 – 15.30 en 16.30 uur. Einde ca. 17.00 uur. Aanvang buffet 17.30 uur

 

 

Locaties en voorstellingen:


Katell – Windkracht 13

 


Katell, de Frans-Nederlandse zangeres, is geboren in Frankrijk. Ze is deels in Nederland en deels in Frankrijk opgegroeid. Studeerde af  aan het ArtEZ Conservatorium.  Ze heeft uitstraling en flair, een echte toneelpersoonlijkheid. Ze weet wat ze zingt en zingt ook voor het publiek. Katell’s muziek is een gevoelige mix van moderne Franse folk en pop die ze samen met haar band in theaters uitvoert.

In juli 2015 bracht ze haar single uit: Vite Vite!, Katell’s lofzang over de Tour de France.

 

Katell heeft in 2016 mee gedaan aan het 7de seizoen van het televisieprogramma The Voice of Holland. Tijdens de blind audition veroorzaakte Katell een sensatie met haar krachtige versie van Stromae’s “Formidable”. Ruim 2,9 miljoen kijkers zagen hoe zij binnen no-time alle stoelen wist te laten omdraaien, met een staande ovatie van de jury tot gevolg. Ook “Paris”, haar eigen vertaling van het bekende “Brabant” van Guus Meeuwis die zij tijdens de tweede live-show heeft vertolkt werd goed ontvangen en bereikte zelfs de Itunes top 40!

 

In 2017 maakt ze, in samenwerking met TheDreamLab, de stap naar het theater met de show Brel & Stromae, waarbij ze het wereldberoemde repertoire van deze twee grootheden vermengt tot een theaterconcert.

 

The Story of Simon & Garfunkel – De Kampanje

 


Joost Botman en Niels van der Gulik brengen in hun theaterprogramma Sound of Silence het verhaal van twee jongens uit New York die uitgroeiden tot het meest succesvolle muzikale duo allertijden. We zijn midden in de roerige jaren '60 en '70. Muziek en verhalen nemen ons mee naar Simon en Garfunkel's weg naar succes, de botsingen tussen de twee, hun split-up en het legendarische concert in Central Park in 1981.

 

Terwijl zij net als hun muzikale helden Simon & Garfunkel soms zoekende zijn naar verbondenheid, vinden ze elkaar als vanzelfsprekend in hun muzikale spel. Hun minutieuze afstemming spat er vanaf bij de uptempo nummers. Bij de breekbare nummers bezorgen ze je kippenvel. De muziek van de voorstelling is een feest der herkenning. De eigen interpretatie van de band geeft een nieuwe blik op tijdloze hits als The Boxer, Mrs. Robinson, The Sound of Silence, Cecilia en Bridge over Troubled Water.

 

Luna Mae – Rik Niks

 


Afgelopen jaar trad zij in de grootste concertzalen van Nederland (Ziggodome en Ahoy) als achtergrondzangeres van Waylon & Typhoon op, maar nog liever staat zij zelf op de voorgrond. In 2015 bracht zij haar debuut EP ‘Sky’ uit en werd Luna Mae benoemd tot ‘Soul & Jazz’-talent bij Radio 6. Het afgelopen jaar deed ze mee aan de eerste online talentenjacht van Giel Beelen: ‘Giels Talentenjacht’ en tourde ze langs verschillende clubs in Nederland als voorprogramma van Shary-An.

Kortom: deze dame zit niet stil en is vastberaden om met haar prachtige liedjes de wereld te veroveren. Luna Mae is niet voor één muzikaal gat te vangen en maakt muziek zoals het is bedoeld: vanuit het hart.

 

Dubbel en dwars – Zevenskoop

 


Het trio ’Dubbel en Dwars’ bestaat uit Loes Bakker, fluit, Reinout Weiffenbach, gitaar en Cees Dito, accordeon. Het trio gaat live muziek spelen bij een compilatie van een Franse film, getiteld ’ Bienvenue chez les Chti’s ’.Bart Pollman (Zevenskoop) heeft deze anderhalf uur durende film samengevat in ongeveer 25 minuten. Hilariteit en romantiek gaan samen in deze film die als hoofdthema zou kunnen hebben: vooroordelen. Een ambtenaar wordt vanuit de Provence overgeplaatst naar het noordwesten van Frankrijk. De zuid Franse bevolking heeft zo zijn eigen mening (vooroordelen) over de mensen daar die ’Les Chti’s ’ worden genoemd.

Het trio speelt vrijwel non-stop zijn eigen arrangementen bij de film die zonder het oorspronkelijke geluid vertoond wordt.

 

RONDO MUSICA zondag 1 oktober 2017 I Aanvang: 13.00 uur I Deelname €17,50; Vrienden van Den Helder: €7,50 I Buffet: € 12,50 I Kaartverkoop: Windkracht 13 I Uw betaling is Uw garantie voor deelname I Korting alleen met Vriendenpas

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901