Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit GRACHTENCONCERT
Datum zondag 11 juni 2017
TijdstipAanvang 13.00 uur

Evenement van Vrienden van Den Helder I Toegang gratis

 

 

Zondagmiddag  11 juni organiseert de Stichting "Vrienden van Den Helder" voor de 7e keer het Grachtenconcert.

 
Het grachtenconcert staat garant voor een gezellige familiedag met muziek, hapjes, drankjes, lampionnen en hopelijk het zonnetje. Op de gracht zullen vanaf 13.00 tot ongeveer 20.00 uur zeer gevarieerde optredens plaatsvinden 

 

De line-up voor deze dag zorgt weer voor een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor de muziekliefhebber. Onder het genot van een drankje en een hapje genieten van een groot aantal hoogstandjes.

 

Het grachtenconcert vindt plaats achter galerie Windkracht 13 aan de Keizersgracht.

 

Het zou fantastisch zijn als veel bootjes komen aanmeren om het het concert te komen opluisteren.

 

Mocht het slecht weer worden dan geen nood. Het programma wordt dan naar binnen verplaatst in Windkracht 13. Er zal binnen ook weer catering zijn voor de hongerige muziekliefhebbers.

 

Het Grachtenfestival is gratis te bezoeken. Graag tot ziens op zondag 11 juni 2017.

 

 


 

PROGRAMMA GRACHTENCONCERT 2017:

 

THE DAWN BROTHERS

 


Alhoewel de Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. 

 

Met hun debuut album Stayin’ Out Late rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”

 

Bas, Levi, Rowan en Rafael overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven.

Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.

 


 

 SUPERMOON

 


Foto:A Nice Try Production

 

Het fenomeen Moonstruck Future Funk:  Een dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen. Dit alles verzorgd door vijf instrumentalisten, waarvan drie de vocalen voor hun rekening nemen.  Iedereen in de band heeft een groot aandeel in het componeren van de songs wat altijd tot een uniek resultaat leidt.

 

Bands als Crosby, Stills & Nash, Jon Cleary, Blowbeat en The Meters zijn de muzikale bodem van de band waaruit dansbare funky popsongs voortvloeien. Eind maart 2017 verscheen de debuut EP ‘What About It’ waarvan de single onlangs in première is gegaan op NPO Radio 2. Op dit moment toert Supermoon ze door het hele land, waar de mannen tijdens de optredens een sprankeling en extase teweeg brengen bij zowel publiek als bij elkaar. 
Supermoon is coming for you!

 


 

HOTSHOTS!

 

 

JAZZ... FUNK... SOUL.... POP WITH A TWIST.....HOTSHOTS!  

 

Een sessie die bruist, knalt, energie en plezier uitstraalt. De 'klik' tussen de musici onderling is duidelijk voelbaar. Alle muzikanten hebben een ruimschootse achtergrond in zowel jazz als popmuziek, zijn solistisch ijzersterk en gebruiken al hun vaardigheden om gezamelijk muzikaal avontuur op te zoeken. De manier waarop deze band, met ogenschijnlijk gemak, de vetste funk en soulclassics neerzet is indrukwekkend; HOTSHOTS! zorgt standaard voor een feest op zowel het podium als in de zaal!!  

 

Hotshots bestaat uit: Ewoud Feenstra - vocals, Henk Guitjens - alto-/tenorsax, Daan Bogers - trumpet/flugelhorn, Sjaak Janssen - keys, Jeroen Torrente - guitar,

Richard Frijters - bass, Robbert van Kalmthout - drums

 


 

KLITTUBAND

 

Foto Aline

 

Een optreden van de Helderse Klittuband staat in het teken van muzikaal plezier: rock, blues, funk: alle mogelijke stijlen komen voorbij.

Het spelplezier en de passie spatten er altijd van af. 

 


 

 MARRIT & FRIENDS

 

Foto Olga Roelofs

 

De uit Den Helder afkomstige Marrit van Brummelen behoeft geen introductie. Vorig jaar speelde zij op het Grachtenconcert met Richard Beukelaar en zijn vrienden en deze keer heeft Marrit háár vrienden uitgenodigd voor een optreden. Al jaren speelt zij samen met hen in gelegenheidsformaties en altijd is het een feest van herkenning. 

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901