Naam :Giorgi Shengelia en Tajjdin Özen
Maand :oktober - december
Jaar :2016
Meer informatie :

Expositie van 9 oktober t/m 31 december 2016

 

 

 

Giorgi Shengelia - Explorations

 

Met de expositie Explorations toont Giorgi Shengelia zijn zoektocht door het leven. Dat lijkt de ene keer een queeste naar de schoonheid en de andere keer raakt het welhaast aan de rand van het mysterie. En misschien verbeeldt hij wel de ziel van iets wat is geweest of misschien nog gaat komen. Wellicht toont Giorgi Shengelia de zin en de zotheid van het alledaagse. Waarheen hij u in zijn reis ook leidt, u bepaalt zelf het eindpunt.

 

 

 

Tajddin Özen - Brons en steen

 

De achtergronden en herinneringen van Tajddin Ózen worden uitgedrukt via beelden van mens en dier in brons en steen. Tevens houden zij verband met mythologische verhalen. Vanuit welk perspectief je de beelden ook bekijkt, zij vertellen telkens weer een ander aspect van een verhaal.

 

Een levensverhaal dat in Tajddin's verdere ontwikkeling werd opgetekend: macht, onderdrukking, solidariteit, bevrijding en ook een verbinding tussen heden en verleden. Het is alsof mens en dier in zijn beelden hiervan getuigen.

 

De beelden symboliseren de geestelijke en ook lichamelijke uitbeelding van lichaam en geest. Daarom is er altijd sprake van open en gesloten delen. In elk beeld is de geestelijke kant aanwezig met het symbool van openheid, gesloten delen symboliseren het lichaam. De kracht van de beelden is, dat zij universele menselijke thema’s vertolken. Het thema “open en gesloten” dat in de beelden tot uitdrukking komt, nodigt de kijker uit hierover te reflecteren en geeft ruimte voor eigen interpretaties.

 

De bronzen beelden rusten als het ware met een inhoudelijke verbinding op het voetstuk. Zo geven het brons en het steen ieder een eigen accent aan elkaar, terwijl de eenheid in beide materialen tot uitdrukking komt.

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901