Naam :Amber Bijl en Jaap Binnema
Maand :maart - april
Jaar :2016
Meer informatie :

Expositie van 6 maart  t/m 17 april 2016

 

JAAP BINNEMA (Vries, 1948) is schilder en woont sinds 2002 te Haarlem.

Het werk is wat materiaal en formaat betreft divers, maar bestaat vooral uit olie en acryl op doek of paneel.

 

De thematiek kan variëren van portret en stilleven tot natuurlandschap.Maar het hoofdaccent ligt op stedelijk en industrieel landschap. Interieurs van gebouwen, groots of juist intiem, hebben daarbij een speciale voorkeur.

Daar (maar ook elders) vindt Jaap Binnema zijn voornaamste bron van inspiratie en verwondering: het spel van (indirect) licht en schaduw. Daarin krijgt de ruimte gestalte en ontvangen de voorwerpen hun betovering.

De aandacht voor architectuur waarin ritme en herhaling wezenlijk zijn, kan leiden tot werk met een meer abstract karakter en soms ook tot experimenten met ander materiaal als papier en hout.  

 

AMBER BIJL

 

In het werk van Amber Bijl is variëteit erg belangrijk. Zij maakt zowel twee- als driedimensionaal werk, zoals beelden, schilderijen en tekeningen. Tijdens deze expositie laat Amber haar ruimtelijk werk zien.

 

Als Amber een idee heeft, zoekt zij naar een specifiek materiaal dat het idee het meest ondersteunt. Of andersom; een bepaalde grondstof of materiaal intrigeert haar, waardoor er direct ideeën ontstaan. Idee en materiaal ondersteunen elkaar. De gebruikte materialen lopen sterk uiteen; traditioneel als klei, verf, papier, potlood en steen. Maar ook materialen als zaden en bladeren. Omdat elke materiaalsoort zo anders is, dragen ze ieder een andere boodschap uit.

 

Amber Bijl stelt zichzelf vragen als; Wat zegt het materiaal? Wat heeft het nodig, en wat kan en wil ik ermee?

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901