Naam :Regoort, Niele en van Gent
Maand :januari - februari
Jaar :2016
Meer informatie :

Expositie van 26 januari t/m 28 februari 2016

 

MEINDERT REGOORT  (1967)

 

Meindert Regoort maakt sedert 2006 beroepsmatig, ambachtelijk en kunstzinnig vormgegeven objecten van hout. Houtstructuur en vorm zijn zeer belangrijk in zowel vrij werk als in opdracht. Het technisch uitgangspunt voor de objecten is in basis een holle vorm uit één stuk hout. Qua verbeelding werkt Regoort in uitersten. Organisch of design, eenvoud of overdaad zijn termen die op zijn werk van toepassing kunnen zijn. Enerzijds zijn er krachtige, zuivere vormen waarin het hout de hoofdrol speelt. Anderzijds maakt hij een beeldend gebruik van zware oppervlaktestructuren of een vloeiend lijnenspel van lamellen.

Thema’s zijn natuur, vergankelijkheid en beweging. Waarbij het hout immer in al zijn facetten wordt getoond.

 

CORA NIELE

 

Opgegroeid in de fotostudio van haar vader met camera’s en foto’s overal, kreeg Cora zowel de technische als de esthetische kant van de fotografie al op  jonge leeftijd mee. Na de middelbare school deed ze een studie cultuurwetenschappen uit interesse voor geschiedenis en kunst en daarnaast een opleiding bloemsierkunst.  

 

Zo’n tien jaar geleden kreeg ze de kans om haar interesses en vaardigheden te bundelen in een eigen bedrijf. Ze begon in de wereld van de botanische en tuinfotografie, maar in de loop der jaren is haar werk steeds abstracter geworden en helemaal verschoven naar de kunstfotografie met een steeds grotere nadruk op lijnenspel, kleurvlakken, contrasten en abstracties. Tegenwoordig heeft ze haar eigen studio met naast klassieke studioverlichting ook een gedeelte met natuurlijk licht wat de mogelijkheden vergroot om nieuwe beelden te creëren. Daarna past ze diverse digitale technieken op de beelden toe met als uitgangspunt een fascinatie voor een abstraherende verbeelding voorbij die van het dagelijkse, herkenbare werkelijkheid. 

 

COCO M. VAN GENT (1956)

 

"In mijn visie is kunst een emotie, iets dat je voelt. Een schilderij dat je om doet draaien om nog eens te kijken, een beeld dat je móet aanraken of een gedicht dat je geest even stil doet staan. Mijn emoties hebben kleur, vorm en beweging"

 

Na een afgeronde masters opleiding Brits-Engels en Taalkunde aan d’Witte Lelie en de Universiteit van Amsterdam, heeft Coco het roer omgegooid. Sinds 1993 werkt zij als autonoom houtcollagist en schilder. Tegenwoordig spelen de natuur en hout de hoofdrol in haar houtcollages en schilderijen en brengt zij collageren, schilderen en etsen samen in haar werk. Daarbij verwerkt Coco het hout op geheel unieke en zelf ontwikkelde wijze. De betekenis van haar werk ligt in kleur, lijn, vorm en compositie. Zij haalt de natuur uit haar context, vergroot haar of plaats haar op een onverwachte achtergrond, Het gehele proces houdt zij in eigen hand.

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901