Naam :Fotoroute Den Helder 2015
Maand :september - oktober
Jaar :2015
Meer informatie :

Fotoroute van 30 augustus t/m 4 oktober 2015

 

De derde Helderse Fotoroute wordt geopend op 30 augustus om 14.00 uur in Windkracht 13.  

 

Na de opening kan men een wandeling langs de deelnemende locaties maken. Het is de bedoeling dat het publiek verrast wordt door een gevarieerd aanbod. Niet alleen foto’s, maar ook de toepassing van fotografie in de kunst komt aan bod. Elke locatie heeft zijn eigen tentoonstelling samengesteld. Lukt het niet op één dag alle locaties te bezoeken, geen nood; de route zal t/m 4 oktober te bezichtigen zijn. Het aantal deelnemende locaties is dit jaar nog uitgebreider.

 

Locaties die meedoen zijn:

 

Galerie Windkracht 13 met Bastiaan Woudt, Demiak en Mauve

IJssalon Laan met Koos Breugel

Werkatelier Richter met Hugo Rompa

Pompgemaal met Sanne Kabalt

Kunstuitleen Den Helder met Fotowerkgroep Den Helder

Triade met Rien Welman en Suzanne van Koolwijk

MindsZ met Johan van der Horn

Kunst&Kitchen met Charlie Citron

Kunsthal 45 met fotografie van project AIR!

 


 

Locatie WINDKRACHT 13


DEMIAK


 

De serie ‘Deepwater Horizon’ is ontstaan in de jaren 2010/2011 na de ontploffing van het gelijknamige olieplatform in de Golf van Mexico.Demiak, van oorsprong schilder/ beeldhouwer, besloot een serie fictieve landschappen op schaal te bouwen voor zijn geënsceneerde foto’s.De landschappen uit de Deep South kende hij uitsluitend uit het nieuws, van foto’s en als achtergrond in de boeken van James Lee Burke.Later heeft hij de serie foto’s geëxposeerd in Houston, Texas en maakte hij enkele rondreizen in Texas en Louisiana.Ook in 2015 nog worden rechtszaken gevoerd en onderzoeken gedaan naar de lange termijn-gevolgen van deze olieramp, die wel wordt aangeduid als de grootste milieuramp in de Amerikaanse geschiedenis.

 

BASTIAAN WOUDT

 

Carlos Ouwehand_20150429_Low Res_© Bastiaan Woudt

 

Bastiaan Woudt (Alkmaar, 1987) begint zijn ontdekkingsreis in de fotografie al op jonge leeftijd tijdens zijn basisschool jaren. Na lang afstand te hebben gedaan van zijn camera pikt hij na zijn studie periode fotografie weer op en begint met het maken van portretten van zijn naasten. Al snel groeit de passie voor fotografie en begint Bastiaan ook met het verzamelen van zowel boeken als prints. Zwart wit heeft de voorhand in zijn portretten waarbij het vrouwelijk lichaam een grote rol speelt. 

 

MAUVE

 Mauve, vernoemd naar de bekende schilder Anton Mauve (Haagse School, geprezen om zijn pasteltinten en zachte violette tonen).Zij gelooft dat haar voornaam de basis vormt voor haar grote liefde voor alles wat kunstzinnig en artistiek is, maar dat blijft natuurlijk gissen. Na haar MBO dook zij al gauw de fotografie in en reisde van Italië naar Ierland om workshops te volgen. Dit deed haar jaren achter een editorsscherm belanden van een video -en filmproductiemaatschappij. Met veel plezier denkt zij daaraan terug. Monteren was en is voor haar de kunst van het weglaten. Daarnaast reisde zij door Europa voor foto-opdrachten. En nu is zij neergestreken in Den Helder, waar zij haar eigen bedrijf MAPE media - Gedachten in beeld - is gestart. Voor het eerst exposeert zij bij Galerie Windkracht 13 haar foto's tijdens de Fotoroute Den Helder. Maak kennis met Mauve!

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901