Naam :John Konijn, Barbara van Marle
Maand :maart -april
Jaar :2015
Meer informatie :

Expositie van 8 maart t/m 19 april 2015

 

JOHN KONIJN EN BARBARA VAN MARLE

 

Barbara van Marle is geboren en getogen in Zaandam. In 2008 begon zij aan een nog te volgen droom bij de Wackers Academie in Amsterdam. In het eindexamenjaar (2013) is haar werk vooral persoonlijk geworden. 

 

Wat zij wil laten zien in haar beelden en schilderijen is de beleving van het moment. Inclusief alles wat wij uit eerdere ervaringen met ons meedragen. De ervaring van dit moment bestaat namelijk niet zonder voorgeschiedenis. Iedereen draagt ervaringen en emoties mee, van zichzelf maar ook van familieleden uit voorgaande generaties. Bewust of onbewust hebben wij dit opgepikt en geven dit waarschijnlijk ook weer door aan de volgende generatie. Dus het moment dat Barbara vastlegt is veel meer dan alleen dat moment, er ligt veel meer in verborgen.Veel van de schilderijen zijn ingetogen van kleur, het schept een sfeer die ruimte laat voor onze eigen persoonlijke gedachten en emoties.

 

 


 

6 jaar geleden exposeerde John Konijn  voor het eerst  in Galerie Windkracht 13. Toen tijdens een groepsexpositie met andere jonge kunstenaars O.a. Peter de Boer, Jelle de Boer, Alexander Voigt, Matthias Wollgast. En nu is hij terug.

 

Intuitief zet John Konijn met veel oplosmiddelen de verf op het doek. Van daar uit werkt hij met foto's, de fantasie of zijn omgeving naar een concreter beeld. Abstractie en figuratie vullen elkaar aan en versterken elkaar. Door continu te reageren op voorgaande handelingen blijft hij contact houden met zijn spontane manier van werken. Verschillende stijlen en technieken wisselen elkaar af. Soms pasteus, dan transparant, zwaaiend met de schildersdoeken maar ook met penseeltjes voor het gedetailleerdere werk. Verder rakelt, dept, veegt en smijt hij de olieverf, acryl, pigmenten en lak op het linnen. Onderwerpen haalt hij vooral uit de natuur, de vrouw en de stedelijke omgeving. (Bron:Art Olive)

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901