Naam :Huub Sadée en Robert van Westendorp
Maand :oktober-december
Jaar :2013
Meer informatie :

13 oktober 2013 t/m 31 december 2013

 

 

 

 

Huub Sadée(1957) tekenaar/graficus, volgde de Tekenakademie in Tilburg.  Als iemand het reizen in het bloed lijkt te zitten is het  Huub wel. Uit de reddeloze onmacht landschapsindrukken vast te houden is zijn zoektocht ontstaan, waarbij hij sinds een aantal jaar fragmenten van landschappen tekent, liefst naar de aanschouwing. Vervolgens stelt hij zijn landschappen, vaak van enorme afmetingen, samen. Dit doet hij volgens een van de oudste tradities van de beeldende kunst, waardoor, ook bij die afmetingen, een rijke verdichting ontstaat. En steeds wordt een sfeer  weergegeven die je pakt.  Verder maakt hij reisverslagen  van landschappen die hem tegemoet treden, deze impressies vormen deels compositiestudies voor het uiteindelijke grote werk, maar sinds kort gaat hij hiermee om als zelfstandige werken. Mooie uitspraak van een enthousiaste bezoekster: "Wat lijkt me dat héérlijk als je zo je reisindrukken vast kunt leggen en mee kunt nemen", en dat is het ook.

 

Na het tekenwerk  scant hij zijn werk zeer zorgvuldig en professioneel en drukt  het daarna 1 : 1, met kleurvaste inkt op zuurvrij papier, met recht 'n graficus!

 

 

 

 

 

De tuinen 

 
Robert Westendorp heeft lang voornamelijk portretten geschilderd van mensen, waarbij je de kwetsbaarheid zichtbaar en bijna tastbaar was. Om hiervoor even nieuwe inspiratie op te doen heeft hij naar iets anders gezocht wat hem ook boeide en waarin hij ook de “gelaagdheid” kwijt die hij graag schildert.


"Met verbazing en verwondering zagen we voor het eerst zijn allernieuwste schilderijen, zijn “Tuinen”. Met groot gevoel voor detail en in verfijnde afgestemde kleuren creëert  Robert een kleine liefdevolle wereld die door haar diepte tevens tot de grote wereld behoort. Misschien zien we nu wel een tuin achter een tuin"

 
Tekst  H. Tietema

 

 

 

 

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901