Naam :Simone van den Boogaart, Peter de Bock, Paulien Steenvoorden
Maand :mei - juni
Jaar :2013
Meer informatie :

 

Expositie van 26 mei t/m 30 juni

 

SIMONE VAN DEN BOOGAART

 

Door haar achtergrond in de dierwetenschappen heft zij geleerd dieren intens te observeren. Dit helpt Simone nu bij het schilderen, om de lijnen écht goed neer te zetten. Zij kruipt als het ware in het dier. Hoe gaat die vleugelslag precies? Hoe klemt het pootje zich om een tak heen? Als de vogel op het doek staat, is het alsof ze samen even gevlogen hebben. De grotere vlakken met Oost-Indische inkt herinneren haar aan de hoofdzaken. Dat wat werkelijk vorm geeft. Daarnaast wil zij laten zien dat ook uit zwart en wit genuanceerde tonen ontstaan. De wetenschapper in Simone tilt vaak slechts één kleine sluier op. De rest blijft bedekt. Dat komt terug in haar doeken. Slechts de pootjes en snavels werkt zij in kleurrijk detail uit. Dat gefreubel op de vierkante millimeter maakt haar bewust van hoe prachtig de vogel in werkelijkheid is ontworpen. De grote lijn en het detail: een onmisbare combinatie voor een zuiver, passend geheel.

 

PAULIEN STEENVOORDEN

 

 

In 2000 heeft Paulien Steenvoorden haar eerste schildercursus gevolgd bij Frea May. Schilderen werd daarmee haar grote passie. Paulien's werk bestaat uit realistisch werk, kleurrijk abstract werk en diverse afbeeldingen op leisteen. Daarnaast laat zij zich inspireren door muziek. Muziek loopt als een rode draad door haar leven. De serie zwart/witte muziekportretten die tijdens deze expositie te zien is, is begonnen met schilderijen van Jimi Hendriks, The Cure en The Eurythmics.

 

PETER DE BOCK

 

Fascinatie voor foto's en fotografie was er altijd al, maar pas begin jaren tachtig zag Peter een reden om zelf te fotograferen. Als muziek liefhebber bezocht hij veel (pop)concerten en dat wilde dat ook wel eens vastleggen. Dus nam hij stiekem de camera mee om wat concertplaatjes te schieten. Men was gecharmeerd van de foto’s waardoor Peter zo nu en dan voor de krant, bladen of het management van een band een concert mocht fotograferen. Met als hoogtepunt Dire Straits en later Mark Knopfler. De vraag naar concertfoto's nam gestaag toe en werd mede door de komst van de digitale camera een stuk eenvoudiger en sneller uit te voeren. Totdat Peter het in 2008 wel had gezien en iets anders met fotografie wilde gaan doen. Hij wilde meer de creatieve kant op en minder "gedwongen" foto's maken. Toch bleef de interesse voor muziek en fotografie bestaan. Zodoende fotografeert hij wel bandjes en artiesten, vooral Helderse (collega) muzikanten, maar niet meer live. Zo is de reeks die tijdens deze expositie te zien is ontstaan, met de hoop dat deze nog zal groeien.

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901