Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit IK BLIJF HIER - ODE AAN RAMSES - UITVERKOCHT
Datum zondag 22 december 2019
TijdstipAanvang 15.00 uur

door Niels van der Gulik I Zaal open 14.30 uur I Toegang €15,-- I Vrienden van DH €1,50 korting

 

 

‘Ik blijf hier!’ Een ode aan Ramses

.

Zo'n twaalf jaar geleden kwam Niels van der Gulik zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen de Westfriezen graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan. 

 

Nu, tien jaar na Shaffys dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

 

In ‘Ik blijf hier!’ brengt Niels, vergezeld door drie topmuzikanten, bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als ‘De een wil de ander’ of ‘Zing, vecht, bid’, weer helemaal tot leven. 

 

Combo:

Piano: Coen Molenaar; Contrabas: Peter Wassenaar; Drums: Richard Heijerman

Zang: Niels van der Gulik; Regie: Eva Bauknecht 

 

Op de eerste Ramses-avond in 2006 bedankt Ramses Niels en de band op geheel eigen wijze: https://www.youtube.com/watch?v=sBaOq72Xl_Q

Het is het laatste filmpje van Ramses in het openbaar zoals hij werkelijk was: kwiek (voor een oudere man dan), met veel gevoel voor humor en drama en  daarnaast natuurlijk een begenadigd pianist.

 

Reserveer kaarten

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901