Agenda

Scroll naar beneden voor de huidige maand. 

Activiteit OPENING FOTOROUTE
Datum zondag 31 augustus 2014
TijdstipAanvang 14.00 uur

Dit jaar organiseert Windkracht 13 de 2e fotoroute door Den Helder.

 


Vorig jaar zijn wij klein begonnen, dit jaar is de route uitgebreider.Van 31 augustus t/m 12 oktober kan het publiek op 6 locaties in de binnenstad van Den Helder exposities van fotografen bezoeken. De kunstminnende bezoekers lopen op eigen gelegenheid een uitgestippelde route langs expositieruimten, winkels en horecagelegenheden.

 

Windkracht 13, Werkatelier Richter, De Kunstuitleen, Kunst & Kitchen, Kunsthal 45, de voormalige ABN bank en de etalages in de Beatrixstraat vormen de route. Apart onderdeel van de route is de fotowedstrijd 20 jaar Dag van de Muziek. De winnende foto’s worden geëxposeerd in de etalages van  verschillende ondernemingen in de Beatrixstraat. 

 

De route wordt zondag 31 augustus om 14.00 uur geopend. Om 15.00 zijn alle andere locaties voor het publiek geopend. De routekaart is bij alle deelnemende locaties te verkrijgen.

 

Lees meer over de andere locaties bij Nieuws

 

In Windkracht 13 exposeren:

 

 

De Old Punks Series van MONIQUE BENTHIN zijn fascinaties verbeeld in fotoreeksen. Benthin wil met deze handbewerkte foto's meerdere dimensies van iets doorgronden. Het is een soort bril waardoor ze de wereld bekijkt. De Old Punks van Benthin ontstonden al eerder in Rotterdam (haar geboorteplaats) waar ze een vijftal foto's (rond 1900) vond in een bewaard oud Brussels familie-album bij haar thuis. De foto's maakten iets in haar los, de wat stijve manier van poseren vanwege de zeer lange sluitertijd, prikkelden haar fantasie en humor. Door erop te tekenen, ze te transformeren en te bewerken met verschillende materialen ontstond De Old Punks Series. Meestal toont ze ze met vele tegelijk, ingelijst met passe partout of op canvas.Als half duitse, half nederlandse geboren in Rotterdam, met roots van de franse hugenoten vestigde zij zich twee jaar geleden als kunstenares in Antwerpen. Hier konden de Old Punks Series verder uitgewerkt worden waar ze het inspirerende materiaal dat ze zocht binnen handbereik heeft.

 

 

THOMAS ELSHUIS

is gefascineerd door de fotografie als middel om onze reizen vast te leggen. Het gaat hem daarbij niet om de verre en vreemde plekken, maar om de betekenis die de beelden bij thuiskomst kunnen hebben. Reisfoto’s worden gebruikt als aanleiding voor verhalen, als een katalysator voor het geheugen! Elshuis heeft in 1998 een beeldarchief met zo’n 20.000 dia’s geërfd. Sindsdien komt al zijn werk voort uit dit archief. Hij maakt nieuwe constructies uit het bestaande fotomateriaal. Uit het oude materiaal komt een nieuw leven voort zoals onze herinneringen verschijnen; zwevend, drijvend, ongrijpbaar opdoemend uit het niets.

 

 

INGERID OPSTELTEN

De mens speelt een belangrijke rol in Ingerid's werk.  

Met de techniek die zij gebruikt wil zij de mens haar wereld meegeven. Zij exposeert 2 series foto's. De serie Nature Figures geeft de mens een doorkijkje naar zijn omgeving of beleving.  Ingerid speelt met lagen en transparanties.

In de serie 'Hiding' proberen mensen zich te verbergen, maar waarvoor? 

JEFFREY BAKKER

In december 2012 studeerde Jeffrey af aan de fotoacademie te Amsterdam. Tijdens deze opleiding werd hij gestimuleerd om zijn interesse in de mens te gebruiken bij zijn fotografie. Zijn series over Circus Belly Wien, “Jaap, doedels en Duvel” en met name zijn serie “70 dagen” vallen op door de sociale betrokkenheid en de mooie beelden die confronterend maar nooit kwetsend zijn. Dit kan je als fotograaf alleen bereiken door veel tijd aan je onderwerp te besteden en je op te stellen als mens en niet als fotograaf. Elke beeld in deze series verteld een verhaal, maar als alle verhalende beelden een serie worden ontstaat er een meeslepende weergave die de series van Jeffrey Bakker typeren.

 

 

NORMAN POST

Het contact in sociale media is vluchtig en anoniem. In een tijd waar iedereen haast heeft en het grootste deel van 'sociaal' contact plaats vindt via digitale wegen, heeft Norman Post de tijd genomen om honderd van zijn onbekende Facebook vrienden te ontmoeten. Tijdens deze ontmoeting heeft hij hun portret gemaakt op handgemaakte 4x5” glasnegatieven, een langzame analoge techniek, de perfecte tegenhanger van deze tijd.

Weststraat 107-109 | 1781 BZ Den Helder | T: 0223 625901